ToraNoChikara - The Iga Warrior

The Iga Warrior
Martial-Arts Trainingen
Ga naar de inhoud

ToraNoChikara

Tora no Chikara
(de kracht van de Tijger)

Laat ik vertellen hoe ik aan de naam Tora no Chikara ben gekomen.
De tijger staat voor moed en wilskracht. Ook passie en vuur zijn veel terugkerende onderdelen van de symboliek rondom de tijger. Ik heb de naam Tora no Chikara gekozen voor mijn vechtsport/martial-arts organisatie omdat dit mijn passie en doorzettingsvermogen weer geeft voor het Ninpo Bujutsu systeem van The Iga Warrior, waar ik bij ben aangesloten.

Opgeven is makkelijker dan doorzetten. Vergeet niet dat doorzetters evenveel tegenslagen hebben gehad als de mensen die opgeven maar de doorzetters onderscheiden zich door, door te blijven gaan net zolang tot ze alles bereikt hebben wat ze kunnen bereiken uit dit leven. Dat is wat Tora no Chikara voor mij betekent.

Laat ik wat over mijzelf vertellen.

Al als kind was ik geïnteresseerd in vechtsporten en krijgskunsten, wat mij ertoe bracht verschillende dojos te bezoeken om te zien wat er bij mij past en iets waarmee ik mijzelf kon verdedigen. Ik had judo en kempo karate voor langere tijd getraind,  maar nadat ik erachter kwam dat het niet voor mij bleek te werken was ik ermee gekapt.

Totdat mijn moeder een magazine van The Iga Warrior mee naar huis nam, welke ze had gekregen van een collega die een kind had die er trainde. Zo lag deze een tijd in mijn kast stof te happen tot ik besloot voor een proefles te gaan.

De eerste les beviel zo goed dat ik mij direct had ingeschreven. Het brede aanbod aan technieken en harde training sprak mij erg aan. Het feit dat je op meerdere wijzen leert vechten had mij overgehaald.

Na slechts 3 maanden kwam er bewijs dat ik de juiste keuze had gemaakt. Ik kon mij voor het eerst mezelf goed verdedigen in een gevecht op straat. Onderweg naar een bioscoop raakten ik en een vriend verdwaald, waar we langs een groepje liepen die blijkbaar dachten dat we ruzie zochten. Nadat bleek dat ons eruit te praten niet hielp en we toch aangevallen werden, wist ik mezelf eruit te knokken met de basis technieken die ik had gekregen. Ik had weliswaar een paar tikken gekregen, maar wist wel te ontsnappen met mijn maat.

Gezien de basis van de stijl voor mij al bleek te werken, begon ik al uit te kijken naar wat de Kancho verder voor mij in petto had. Nu ga ik 21 jaar later nog steeds met veel plezier naar de dojo, en heb niet de intentie dat te veranderen!

In 2019 ben ik begonnen met de instructeursopleiding. Dit is een intensieve opleiding om les te mogen geven in het Combat Defense/Ninpo Goshinjutsu (zelfverdediging) en het Koryu Bugei (Traditionele stijlen) van The Iga Warrior of Enlightenment. Deze volg ik met heel veel plezier. Ik mag zelfs dit jaar (2024) van de Kancho de Dojo (krijgskunst academie) in Rotterdam over nemen.

Ik hoop je te mogen begroeten in mijn dojo in Rotterdam.

Coachi Irfan Barujia


Foto van het behalen van mijn zwarte band (1e Dan).
Terug naar de inhoud