MMA-Thaiboksen - The Iga Warrior

The Iga Warrior
Martial-Arts Trainingen
Ga naar de inhoud

MMA-Thaiboksen

M.M.A./THAI-/KICKBOKSEN
(Dit is een sport waar je echt aan de bak moet)

Deze wordt gegeven in: Oegstgeest/Leiden.

Mixed Martial Arts (Jissen no Ho), meestal afgekort tot MMA, is een sport die zich richt op het combineren van technieken uit verschillende vechtsporten. Voorbeelden hier van zijn:

1) Worstelen
2) Grappling
3) Judo
4) Karate
5) Tae Kwondo
6) Kickboksen
7) Boksen
8) Jiu Jitsu
9) Ninjutsu
10) Taijutsu
11) Muay Thai
12) Jiu Jitsu ((Braziliaans en Japans)

Bij ons krijg je daarnaast ook nog technieken uit het Ninpo en Het Samurai Bujutsu. Deze combinatie heeft als doel het vormen van de meest effectieve vechtsport voor een vrij gevecht. Of te wel de weg naar het echte gevecht of ook wel Jissen ni Ho genoemd.

Het is zwaar, maar ontzettend gaaf om te doen. Je leert stoten, trappen, knieën, elleboog stoten, clinchen, klemmen, grepen, verwurgingen en conditioneel leren we je je grenzen te verleggen. Uiteraard op een veilige manier.

Er wordt veel Randori (vrij gevecht) gedaan om te kijken of de leerlingen de technieken goed onder de knie hebben.

De onderdelen waar je les in gaat krijgen zijn:

1) Chi waza (Aarde technieken). Dit zijn technieken om te zorgen dat je je tegenstander kan afmaken met stoten, elleboog stoten, trappen, knietjes, klemmen, grepen, verwurgingen enz. als je met je tegenstander op de grond terecht komt.
2) Sui waza (water technieken). Dit zijn technieken om te zorgen dat je de tegenstander zonder moeite op de grond kan krijgen zodat je hem/haar daarna met Chi-waza technieken kan afmaken.
3) Ryu-Ka waza (Dragons-fire (vuur) technieken). Dit zijn hele snelle technieken met handen en benen waarbij je de tegenstander heel snel uitschakelt. Het maakt niet uit wat de aanvaller doet. Deze technieken zijn zo snel, effectief en overal op voorbereidt, dat de tegenstander geen mogelijkheid krijgt om te winnen.
4) Fu Waza (wind technieken). Dit zijn technieken om de tegenstander met klemmen, grepen, verwurgingen en nog veel meer staande af te maken.
5) Ku waza (leegte (alles of niets) technieken). Met deze technieken combineer en varieer je de bovenstaande elementen. Wanneer je heel goed bent geworden ga je er zelfs bovenuit stijgen.

Wil je hier meer over  weten klikt dan hier op.

Kijk voor onze andere cursussen in de menu-balk
Enkele reacties van onze leerlingen onze MMA-Thai-/Kickboks training (Jissen no Ho):

Dhr. M. Fortes: “Het zijn super bewegingen en ook heel realistisch. Je zou het in een gevecht makkelijk toe kunnen passen. Naar mijn mening is er geen andere manier van doen, vooral het grond gevecht, je tegenstander naar de grond brengen en daarna afmaken, door de klemmen en grepen toe te passen“.

Dhr. M. Besjis: “Ik volg de jissenjutsu nog steeds met veel plezier. Het was voor mij nu het 5e jaar en ik kan uit ervaring zeggen dat het in die jaren alleen maar mooier geworden is! Je krijgt steeds meer technieken en steeds meer mogelijkheden om ze toe te passen. De effectiviteit van de technieken is hoog. De lessen worden goed opgebouwd. Lekker op de stootkussen rammen na de conditietraining en daarna al je technieken trainen. Nabij het einde meestal Randori (vrij gevecht) draaien”.

Dhr. E. Pijpe: “Ik vind de combinatie van conditietraining, stootkussen training en technieken training er goed op elkaar afgestemd. Je conditie, doorzettingsvermogen, technieken en slim gebruik maken van je energie en kracht worden erg goed op de proef gesteld en getraind. Verder vind ik de Randori (vrij gevecht) erg goed. Hier voel je pas echt de adrenaline door je lichaam vloeien”.

Mvr. M. Schiffer: “Ik vind de lessen Jissen no Ho ontzettend effectief. Voor heren, maar eigenlijk nog meer voor dames. Vooral de Chi-waza’s zijn voor vrouwen de perfecte technieken om uit benarde situaties te komen. De technieken zijn zo goed dat het altijd lukt. Je wordt door de lessen een stukje harder en dat “moet” ook wel. Het zou dom zijn om te denken dat je in een echt gevecht geen klappen zou krijgen. Je leert daarmee om te gaan zodat je in een echt gevecht niet totaal overrompeld wordt als dat gebeurt.

Mvr. C. Van Bruggen: “De lessen zijn voor mij zwaar genoeg, maar dat is juist wat er leuk aan is. Ik vind de Chi-waza een typisch vrouwelijke aspect van de technieken. Ik laat me makkelijk overrompelen en in dat geval zal ik op de grond liggen voor dat ik er achter kom dat ik aangevallen wordt. In dat geval ben ik nu minder kwetsbaar als iemand dat juist van mij wilt (en ik niet) en ik raak niet of minder in paniek.

Dhr. E. Van Loon: “Het zijn waanzinnig mooie technieken”.

Mvr. A. Frederiks: “Ik heb het idee dat Jissenjutsu technieken zeer effectief zijn en makkelijk toe te passen in een gevecht. Zeker met het oog dat ik een vrouw ben en er nog steeds verkrachters op deze aardbol rondlopen, ben ik blij dat ik Chi-waza geleerd heb.

Dhr. R. Van der Maarl: “Ninpo Jissenjutsu is een complete manier van vechten. Niet alleen super gave, snelle, effectieve technieken, maar ook de toepassingen zijn zeer leerzaam. Maar bovenal is het gewoon leuk, “spelen” met verbluffende technieken, wie wil dat nu niet”.

Dhr. P. Huisinga: “Wat mij enorm aantrekt is het mentale aspect wat bij het Ninpo Jissenjutsu komt kijken. Het reageren op gevoel zonder dat je rationeel ziet dat er iets op je afkomt”.

Dhr. P. Scheffe: “Voor mij is het Ninpo Jissenjutsu een super effectieve en complete stijl. De technieken zijn kort, snel en zijn goed toe te passen in een gevechtssituatie.

Dhr. M. Berman: “Superr snel, conditie en hardheid. Echt ongelofelijk razendsnelle hand technieken Ryu-Ka’s genoemd. Een van de meest uitgebreidste en effectiefste systeem ter wereld. De vlam is steeds heviger gaan branden. Je weet niet wat je mee maakt.

Terug naar de inhoud